sâmbătă, 12 octombrie 2013

Ce-și doresc femeile/bărbații?

Una dintre întrebările care chinuie multe minți este ce anume vrea sexul opus? Răspunsul la această întrebare este important pentru că poate ajuta la găsirea unor moduri inedite de a ne valoriza în interacțiunea cu ceilalți, asigurându-ne astfel că ne facem plăcuți. După numeroase dispute și dezbateri pe această temă, se pare că femeile sunt interesate de statut și venituri iar bărbații de aspectul fizic. Pawlowski și Koziel (2002) au intervievat câteva sute de bărbați și femei care dădeau anunțuri în rubricile matrimoniale. Chestionarul evalua caracteristici fizice și sociale, analizându-se frecvența cu care acestea sunt precizate în anunțuri. Exemple de astfel de caracteristici urmărite sunt: vârsta, înălțimea, greutatea, situația familială, nivelul de educație, etc.
S-a observat că erau prezentate informațiile care interesează ținta potențială, informațiile pe care un pretendent le-ar putea considera esențiale într-o relație. Astfel, bărbații menționau cu o frecvență mai ridicată elemente ce țineau de venituri pe când femeile făceau referire mai des la atracție și implicarea așteptată.
A fost realizată de asemenea și o analiză a numărului de răspunsuri primite la anunțuri. În cazul bărbaților, răspunsurile au fost influențate de situația matrimonială, nivelul de educație, veniturile oferite, vârstă și de înălțime, după cum urmează: au fost preferați bărbații care au mai fost căsătoriți, cei cu studii superioare, cu venituri peste medie, maturi și mai înalți. În cazul femeilor, numărul răspunsurilor a fost influențat de situația matrimonială, vârstă, înălțime, nivelul de școlarizare și greutate. Astfel, au fost preferate femeile care nu au mai fost căsătorite și cele mai tinere. Pe de altă parte, cele mai înalte, cu un nivel de școlarizare mai ridicat sau cu o greutate mai mare au primit mai puține răspunsuri.
Așadar, în majoritatea cazurilor, femeile se folosesc de trăsături fizice pentru a se prezenta în timp ce bărbații dau informații legate de statut. În plus, femeile pretind ca bărbatul să aibă anumite caracteristici legate de statut în timp ce bărbații caută calitățile fizice.

(Sursa)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu