miercuri, 19 februarie 2014

Creierul uman reacționează la emoticoane ca la fețe reale

Cu toții cunoștem emoticonul smiley face  :) precum și altele asemănătore și le folosim pentru  a adăuga o notă de flirt, frivolitate sau chiar agresivitate pasivă mesajelor scrise. Potrivit cercetătorilor, creierele noastre au început să ducă interpretarea acestor semne de punctuație un nivel mai departe, reacționând la fel cum reacționează la fețe normale, reale.
Conform unui studiu recent publicat în jurnalul Social Neuroscience, privirea unei fețe formate din semne de punctuație și paranteze poate declanșa același răspuns de recunoaștere facială precum privirea unei fețe umane reale.
Majoritatea oamenilor recunosc semnul :)  ca fiind o față zâmbitoare însă acest fenomen nu este înnăscut ci învățat. Cu timpul, datorită utilizării repetate a acestor simboluri, am învățat că acestea reprezintă un chip. De asemenea, nu toate emoticonele declanșează același răspuns. Astfel, au fost declanșate răspunsuri similare celor declanșate de o față reală, doar în cazul simbolurilor tradiționale :) sau :-), nu și în cazul celor non standard (-: .
  (Sursa)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu